DIARI FOTOGRÀFIC DES DE LA FINESTRA

DATA DE PRESENTACIÓ DE L’ACTIVITAT EL DILLUNS 4 MAIG

Aquests dies de confinament segur que heu mirat moltes vegades a través de la finestra. Què hi veieu? Un tros de cel blau? Les cases retallades o les finestres i balcons dels veïns? Potser unes muntanyes de fons? I si mireu avall? El carrer mig buit? Els arbres del carrer? I si ho feu quan es fa fosc i apareix la llum artificial?

S3: A,B,C

Les finestres són espais privilegiats per observar. Molts fotògrafs han aprofitat la visió que tenien des de la seva finestra per realitzar sèries fotogràfiques.

US PROPOSO FER UN DIARI FOTOGRÀFIC DES DE LA VOSTRA FINESTRA UTILITZANT LA CÀMERA DEL MÒBIL  per capturar el pas del temps i tot allò que pugueu observar. M’he inspirat en una activitat de Fotografia en curs, aquí hi podeu trobar moltes referències de fotògrafs i d’altres d’alumnes d’altres centres.

 

Podeu seguir aquests passos i tenir en compte els següents consells:

1. Trieu una de les finestres de casa vostra. 2. Traieu el cap per la finestra i observeu què hi veieu mirant en totes direccions. Mireu com la llum varia segons el moment del dia i de la meteorologia. 3. Ara feu el mateix exercici mirant a través de la càmera del mòbil per buscar enquadrament, angulacions, suggerents. Atenció! Tot el que surt a la fotografia és important! 4. Proveu de fer dues fotografies cada dia. 5. Una fent el mateix enquadrament en diferents dies i moments del dia, per veure els canvis en l’escena però també, els canvis de llum o els canvis meteorològics. 6. En l’altra fotografia varieu l’enquadrament i l’angulació (mirant cap a baix, cap a dalt, frontalment…). Busqueu formes que us agradin, enquadraments interessants o coses curioses que voleu capturar. 7. Esborreu les fotografies que no us agradin i reserveu cada dia les dues que us sembli que tenen més valor documental.

FER-NE UNA TIRA (SEQÜÈNCIA) O UN MUNTATGE

  1. Podeu fer un muntatge digital amb alguna app per fer edició. Posar les fotos una al darrera de l’altra formant una seqüència. Podeu gravar sons a través de la finestra i posar-los de fons.
  2. També podeu fer un muntatge en format horitzontal, en el word del drive, amb totes les fotos seleccionades; formant una seqüència.
  3. Recordeu guardar-ho tot a la vostra carpeta com a DIARI FOTOGRÀFIC i compartir-ho a s3bernatmetgeies@gmail.com

Ànims i a treballar!!

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s